Veniturile industriei muzicale au scazut anul trecut cu 8%

Postat la 28 aprilie 2010 12 afişări

Vanzarile de muzica inregistrata au scazut anul trecut la nivel global cu 7%, la 17 miliarde de dolari, afectate de piraterie si de trecerea la digital, iar veniturile industriei muzicale in ansamblu s-au redus cu 8%, la 140 miliarde de dolari, estimeaza asociatia patronala IFPI.

IFPI a aratat ca raportul pe 2009, dincolo de scaderea de 7% care urmeaza unui declin de 8% in 2008, are concluzii diverse, de la revenirea pe crestere a 13 piete importante si avansul puternic al vanzarilor digitale la pirateria scapata de sub control, care continua sa afecteze sever veniturile companiilor.

Totodata, veniturile industriei muzicale sunt afectate de reorientarea clientilor catre achizitia digitala de albume si melodii, mai ieftina si mai confortabila.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
muzica,
venituri,
bani,
/actualitate/afaceri/veniturile-industriei-muzicale-au-scazut-anul-trecut-cu-8-6070528
6070528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.