(P) ENGIE va construi cel mai mare parc fotovoltaic on-site din România pentru fabrica de sticlă a Saint-Gobain din Călăraşi

Autor: Publicitate Postat la 23 mai 2022 77 afişări

(P) ENGIE va construi cel mai mare parc fotovoltaic on-site din România pentru fabrica de sticlă a Saint-Gobain din Călăraşi

ENGIE Romania va construi cel mai mare sistem fotovoltaic on-site din România, cu o capacitate instalată de 8,6 MWp, pe terenul fabricii de sticlă a Saint-Gobain România din Călăraşi. Energia regenerabilă produsă, estimată la peste 14.000 MWh/an, va fi folosită 100% pentru autoconsum. Panourile fotovoltaice montate la sol vor asigura aproximativ 20% din necesarul de energie electrică al fabricii, fiind evitate peste 2.400 de tone de CO2 pe an.

Într-un context dinamic şi volatil al pieţei de energie, producţia de energie electrică din surse regenerabile pe situl clientului este o soluţie sustenabilă, care oferă predictibilitate asupra costurilor şi, în acelaşi timp, o reducere semnificativă a amprentei de carbon.

ENGIE Romania va contribui la eforturile de decarbonizare ale Saint-Gobain România, prin dezvoltarea acestui parc fotovoltaic şi prin furnizarea de energie verde. În acest fel, Saint-Gobain îşi consolidează poziţia de lider mondial, orientat către inovaţie pe piaţa construcţiilor, contribuind la reducerea emisiilor de CO2, nu doar prin soluţiile oferite pentru clădiri eficiente energetic, ci şi prin reducerea emisiilor în procesele sale de fabricaţie.

„Parteneriatul cu Saint-Gobain reprezintă încă un pas spre consolidarea expertizei noastre în oferirea de soluţii energetice verzi, personalizate pentru nevoile clienţilor noştri. Suntem foarte mândri că am fost aleşi de Saint-Gobain – un jucător industrial emblematic, determinat să reducă emisiile de CO2 – să facem parte din călătoria lor spre un viitor mai verde", a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.

Lider al soluţiilor de energie cu emisii reduse de CO2, ENGIE acţionează pentru accelerarea tranziţiei către o economie cu impact neutru asupra mediului înconjurător. Compania pune la dispoziţia clienţilor soluţii personalizate de energie verde, având obiectivul de a elimina echivalentul a 45Mt CO2 în fiecare an şi de a atinge neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2045.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
fabrica,
calarasi,
construire,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.