Noua nişă de creştere în servicii medicale - screeningul

Postat la 26 martie 2012 49 afişări

Screeningul biochimic prenatal din ser matern detectează sarcinile cu risc crescut pentru cele mai comune anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomie 18 etc) şi reduce proporţia femeilor care ar fi trebuit să se supuna unor metode invazive de diagnostic. Operatorii de servicii medicale private includ tot mai mult în ultima perioadă astfel de investigaţii în portofoliu.

Viitoarele mame pot afla, astfel, inca din primele saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice. Se bazează pe măsurarea şi cuantificarea unor markeri biochimici produşi de către fetus sau placentă şi care trec în sângele matern.

Metoda Gold Standard - Kryptor Compact Plus este folosita la Euromaterna si in centrele medicale private MedLife si Matei Basarab, ambele din Bucuresti, unde pacientii pot beneficia de testul combinat, la recomandarea medicului sau din proprie initiativa. Oficialii HK&ZY Best Pharma Distribution SRL, importatorul Kryptor Compact Plus, promoveaza recomandarile Fetal Medicine Foundation (FMF) in ce priveste screeningul de anomalii fetale pentru primul trimestru de sarcina. Profesorul Kevin Spencer, director al Serviciului de Screening Prenatal de la Harold Wood Hospital, Romford, Essex, Marea Britanie, va participa la seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi - raspunsuri noi" in perioada 23-24 martie la Constanta pentru a aduce la cunostinta medicilor beneficiile screeningului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/noua-nisa-de-crestere-in-servicii-medicale-screeningul-9438592
9438592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.