Notebook-urile nu mai sunt la mare cautare

Postat la 19 august 2009 14 afişări

Piata romaneasca de notebook-uri a scazut in primul semestru al anului cu aproximativ 50%, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

La nivelul anului trecut, Toshiba, cel mai mare producator de cipuri din Japonia a vandut in Romania 64.500 de notebook-uri si vrea o cota de piata de 13% pentru anul 2009.

Lucian Condruz, sales manager pentru Romania al companiei a precizat ca piata romaneasca a inregistrat o scadere accentuata in intervalul ianuarie-iunie 2009, in timp ce in majoritatea tarilor din regiune, cum ar fi Croatia, Ungaria si Bulgaria, declinul nu a depasit 10%.

Acesta a mai precizat ca estimarea initiala de 900.000 de unitati vandute in Romania in 2009 nu mai e de actualitate, numarul maxim fiind de aproximativ 250.000 de unitati.

Toshiba intentioneaza sa deschida un birou local in Romania, insa decizia depinde de situatia economica.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
notekook,
toshiba,
birou local
/actualitate/afaceri/notebook-urile-nu-mai-sunt-la-mare-cautare-4780372
4780372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.