Importatorul in Romania al inventatorului bormasinii vrea afaceri de 6 mil. euro

Postat la 12 mai 2010 39 afişări

Compania Yalco Romania, importatorul si distribuitorul local al Black&Decker, compania care a inventat, printre altele, bormasina portabila, estimeaza ca va inregistra in acest an afaceri de sase milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.

"In 2009 am avut un nivel similar de afaceri ca in 2008 iar in primele trei luni ale acestui an am inregistrat deja o crestere de 30% fata de perioana similara a anului trecut. In 2009, majoritatea clientilor au avut o reactie de protectie si precautie, dupa un 2008 foarte dinamic, dar in 2010 lucrurile sunt un pic mai sigure", a declarat Valentin Vasilescu, director general al Yalco Romania, companie membra a grupului grecesc Yalco.

Potrivit acestuia, piata de unelte de bricolaj, segment pe care Yalco activeaza prin importul marcilor Black&Decker si DeWalt, s-a cifrat anul trecut la 30 - 35 de milioane de euro, in scadere cu 20% - 23% fata de anul precedent. Pentru 2010, Valentin Vasilescu estimeaza o crestere de 8% - 10% a acestui segment, argumentand estimarea sa prin cresterea numarului de persoane care isi vor face singuri lucrarile de reparatii.

Parte a Grupului Yalco, subsidiara din Romania a fost infiintata in iulie 2006, devenind distribuitorul unic oficial al Black&Decker in ianuarie 2007. Din cifra de afaceri de patru milioane de euro inregistrata anul trecut, un procent de circa 65% a fost reprezentat de vanzarea celor doua marci de unelte de bricolaj, prin canale de distributie precum magazinele de bricolaj, hipermarketuri si magazine cash & carry. In acelasi an, compania a pus bazele diviziei pentru distributia produselor pentru menaj (Household) si divizia Horeca, solutii si echipamente pentru hoteluri, restaurante si catering, iar in 2008 si-a extins portofoliul de marci distribuite cu DeWalt, gama de scule electrice si accesorii profesionale.

"Printre cele mai bine vandute produse din gama Black&Decker regasim sculele electrice, compresoarele si aparatele de spalat cu presiune, precum si aspiratoarele auto. Anul acesta, dorim sa ne extindem gama de produse in paralel cu extinderea retelei de distributie. Principala noutate de anul acesta va fi gama de electrocansice mici, inclusiv aspiratoarele cu acumulator pentru casa", a declarat Valentin Vasilescu, Director General Yalco Romania", a mai declarat Valentin Vasilescu.

Produsele Black&Decker disponibile in Romania sunt cele din categoria scule si accesorii pentru bricolaj, care reprezinta 30% din oferta actuala a companiei. Portofoliul este completat de aparatele de spalat cu presiune, compresoarele de aer si aparatele electrice pentru gradinarit, aparate electrice si accesorii auto, aparatele electrocasnice mici.

La nivel international, grupul Yalco a inregistrat anul trecut afaceri de 60 de milioane de euro in timp ce Black&Decker, companie americana care in acest an implineste 100 de ani de existenta, a avut, pentru segmentul de bricolaj, vanzari de peste 1,2 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bricolaj,
do it yourself,
Black&Decker,
Yalco
/actualitate/afaceri/importatorul-in-romania-al-inventatorului-bormasinii-vrea-afaceri-de-6-mil-euro-6113083
6113083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.