LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE - Comisia Europeană

Postat la 03 iunie 2020 371 afişări

96 de companii aeriene sunt interzise în spaţiul aerian al UE - Comisia Europeană

Comisia Europeană a actualizat lista UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă, companiile aeriene care fac obiectul unei interdicţii de exploatare sau al unor restricţii operaţionale pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece nu respectă standardele de sigurnaţă.

După actualizarea de ieri, toate companiile aeriene certificate în Armenia au fost adăugate pe listă, în urma unei evaluări suplimentare a capacităţilor de supraveghere a siguranţei ale acestei ţări. Decizia a fost luată după audierea Comitetului Aeronautic Civil („CAC”) din Armenia şi a şase transportatori aerieni armeni.

În plus, lista transportatorilor aerieni certificaţi în Congo (Brazzaville), Republica Democratică Congo, Kârgâzstan, Libia, Nepal şi Sierra Leone a fost revizuită şi modificată, fiind adăugaţi noi transportatori din aceste ţări şi eliminaţi cei care nu mai există.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat în legătură cu acest subiect: „Scopul Listei UE a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc standardele de siguranţă este de a servi drept instrument care ajută companiile aeriene şi ţările incluse în listă să îşi reevalueze şi să îşi îmbunătăţească standardele de zbor. Decizia de a include transportatorii armeni pe această listă a fost luată pe baza avizului unanim al Comitetului pentru siguranţa aeriană. Comisia, cu sprijinul Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, este pregătită să coopereze şi să investească în Armenia pentru îmbunătăţirea siguranţei aviaţiei în această ţară.”

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii aeriene,
uniunea europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.