Zona din România care a fost desemnată „Destinaţie Europeană de Excelenţă”

Postat la 18 septembrie 2015 4212 afişări

Zona din România care a fost desemnată „Destinaţie Europeană de Excelenţă”

O zonă din Transilvania a fost desemnată, recent, „Destinaţie Europeană de Excelenţă”. Numărul turiştilor şi produsele autentice i-au adus această distincţie specială.

Mărginimea Sibiului a câştigat titlul de „Destinaţie Europeană de Excelenţă” privind turismul şi gastronomia locală, în urma concursului Comisiei Europene, „European Destinations of Excellence Network – Destinaţii Europene de Excelenţă”, surclasând ceilalţi trei concurenţi din România, Colinele Transilvaniei, Tismana şi Judeţul Neamţ, a anunţat primarul comunei Răşinari, Bogdan Bucur, potrivit Agerpres.„Primăria Comunei Răşinari şi Asociaţia

Citeşte şi:Cele mai frumoase sate din România pe care trebuie să le vizitezi

Pensiunilor Agroturistice Răşinari, prin câştigarea concursului EDEN 2015 – Turismul şi gastronomia locală, a creat astfel o oportunitate enormă în creşterea vizibilităţii zonei Mărginimii Sibiului atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Toate manifestările, activităţile şi evenimentele care se desfăşoară în Mărginimea Sibiului (Festivalul Brânzei şi al Ţuicii organizat la Răşinari, Festivalul Sus pe Muntele din Jina, Festivalul Bujorului din Gura Râului, Drumul Brânzei şi altele) pot intensifica premisele unui turism gastronomic în Mărginimea Sibiului”, a explicat primarul Bogdan Bucur.

Delegaţii din partea Autorităţii Naţionale pentru Turism au ales Mărginimea Sibiului fiind impresionaţi de numărul de turişti străini cu care s-au întâlnit în zonă, dar şi de bunătatea produselor autentice realizate în gospodării, precum sloi de oaie gătit chiar la o stână din Răşinari, brânzeturi, plăcinte şi afumături tradiţionale specifice.

Cititi mai multe pe wwww.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zona-din-romania-care-a-fost-desemnata-destinatie-europeana-de-excelenta-14718731
14718731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.