Volumul "Sfîrşit de sezon", de Marius Chivu, apărut la editura Polirom, lansat joi, în Bucureşti

Autor: Dorina Călin Postat la 29 octombrie 2014 211 afişări

Volumul de povestiri "Sfîrşit de sezon", de Marius Chivu, apărut de curând în colecţia "Fiction Ltd." a editurii Polirom, precum şi în ediţie digitală, va fi lansat joi, de la ora 19.00, la librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti.

Invitatul acestui eveniment este scriitorul Mircea Cărtărescu. Prezentarea de carte va fi urmată de un concert susţinut de Jean Gavril, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Vizuale, cinematografice, cele 11 povestiri despre singurătate, boală şi moarte care compun volumul îşi plasează cu predilecţie acţiunea în cotidian: cel al oraşului, marcat de însingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie şi cu conştiinţa acută a dispariţiei sale inevitabile.

Solitari, eroii se caută pe ei înşişi, îl caută pe celălalt, dar, cel mai adesea, aşteaptă ceva: să vină zorii ca să plece la spital, să se termine o petrecere pentru a regăsi în pat trupul fierbinte al femeii, să primească un SMS sau un telefon de împăcare. Violenţa, moartea par să pândească permanent o existenţă fragilă, într-un univers în care prietenia şi erosul pot construi punţi salvatoare între individualităţi. Cu îndrăzneli de limbaj pe care unii le vor considera şocante, prozele din "Sfîrşit de sezon" sunt din această perspectivă o elocventă ilustrare a sensibilităţii contemporane, se mai arată în comunicatul citat.

Marius Chivu, născut în 1978, a debutat în 2012 cu volumul de poezie "Vîntureasa de plastic" (premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România şi premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri "Ce-a vrut să spună autorul" (Polirom, 2013) şi jurnalul de călătorie "Trei săptămâni în Himalaya" (Humanitas, 2012). A editat antologia "Best of. Proza scurtă a anilor 2000" (Polirom, 2013) şi a iniţiat şi coordonat proiectul caritabil "Cartea cu bunici" (Humanitas, 2008).

În afară de evenimentul de la librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, autorul va mai avea întâlniri cu cititorii la Braşov, Bistriţa, Cluj, Sibiu şi Iaşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MARIUS CHIVU,
CARTE,
LANSARE
/actualitate/volumul-sfirsit-de-sezon-de-marius-chivu-aparut-la-editura-polirom-lansat-joi-in-bucuresti-13477506
13477506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.