Vedetele care au refuzat prestigiioasele premii Oscar

Postat la 26 ianuarie 2016 879 afişări

Marlon Brando a refuzat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal în 1973 pentru interpretarea sa din filmul „The Godfather”. Acesta şi-a trimis un reprezentat la ceremonie, Scheen Littlefeather, actriţă şi preşedintele National Native American Affirmative Image Committee. Littlefeather a urcat pe scenă şi a citit mesajul lui Brando: „Nu pot să accept premiu. Iar motivul refuzului meu este modul în care indienii americani sunt trataţi de către industria filmului”.

Woody Allen a fost nominalizat de 16 ori de către Academia Americană de Film şi a câştigat patru premii Oscar. Cu toate acestea, Allen a participat o singură dată la ceremonia premiilor, în 2002, la câteva luni după atacurile de la 11 septembrie, pentru a prezenta câteva filme realizate în New York. „Nu cred că ştiu (membrii academiei) ce fac. Când vezi cine câştigă premiile, şi cine nu, îţi dai seama cât de lipsite de sens sunt aceste premii Oscar”, a declarat Woody Allen.

Jean-Luc Godard a primit şi el un premiu onorific din partea Academiei Americane de Film, dar regizorul francez nu s-a obosit să se ducă să-l ridice.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vedetele-care-au-refuzat-prestigiioasele-premii-oscar-14990658
14990658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.