LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut cu 8% în primele trei luni, la 386 milioane de euro

Postat la 21 mai 2014 28 afişări

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut în primele trei luni cu aproape 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 386 milioane euro, cel mai bun trimestru întâi din ultimii patru ani, cu cea mai creştere pe segmentul telecom şi cea mai mare scădere pe foto, potrivit GfK.

Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut cu 8% în primele trei luni, la 386 milioane de euro

 "Cea mai mare creştere în valoare (aproximativ 33%) a fost generată de sectorul Telecom care a atins 117 milioane euro, deţinând astfel titlul de cel mai mare sector. De un bun început de an au avut parte şi pieţele de electronice, electrocasnice mici şi mari, acestea înregistrând rate de creştere pozitive comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pieţele de echipamente foto, IT şi imprimante, multifuncţionale şi consumabile sunt singurele care au înregistrat scăderi comparativ cu T1 2013, cea mai mare fiind pentru piaţa foto (aproape -40%)", arată rezultatele studiului GfK TEMAX pentru România.

Segmentul smartphones a continuat să înregistreze creşteri considerabile de două cifre, în timp ce telefoanele mobile clasice pierd în continuare mult teren. Produsele care au contribuit semnificativ la creşterea pieţei de telecom au fost cele ce permit conexiuni 3G şi chiar 4G, cele care încorporează o cameră de minim 5MP şi cu dimensiuni mari ale ecranelor (mai mari de 4 inch). Urmând această tendinţă, phablet-urile continuă şi ele să lupte pentru a atrage atenţia consumatorilor, arată sursa citată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
bunuri,
vanzari,
telecom,
perioada,
trecut,
scadere,
sector
/actualitate/vanzarile-de-bunuri-de-folosinta-indelungata-au-crescut-cu-8-in-primele-trei-luni-la-386-milioane-de-euro-12641179
12641179
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.