Unitatea 2 de la Cernavodă a revenit la puterea nominală

Postat la 26 martie 2018 53 afişări

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la puterea nominală în dimineaţa zilei de 26 martie, după ce duminică 25 martie Nuclearelectrica SA a decis reducerea puterii unităţii la 55%, la aproximativ 300 MW, informează compania.

Unitatea 2 de la Cernavodă a revenit la puterea nominală

Compania a oprit duminică, în mod controlat, şi Unitatea 1.

Reducerea de putere a Unităţii 2 CNE Cernavodă a fost cauzată de necesitatea înlocuirii unui rulment la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% a fost necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparaţii, a precizat Nuclearelectrica.

Tot duminică, Nuclearelectrica SA a anunţat că Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă a fost oprită controlat, întreruperea funcţionării fiind estimată să dureze 48 de ore din momentul opririi centralei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.