Unde au zburat Românii în vara anului 2019

Autor: Andra Stroe Postat la 25 septembrie 2019 62 afişări

Unde au zburat Românii în vara anului 2019

O analiză a specialiştilor agenţiei de turism online eSky arată că numărul de rezervări pentru perioada de vară din 2019 îl depăşeşte cu aproape 50% pe cel de anul trecut, creşterea zborurilor internaţionale fiind de 45,5% iar a celor interne de 66%.

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la şapte zile, şi aproape 33% au durat între şapte şi 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult faţă de anul trecut. Astfel, se confirmă apetitul crescut al românilor pentru tehnologie şi utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului. 

Zborurile internaţionale preferate de români au fost către ţări precum Marea Britanie, cu peste 22,6 % din numărul total de bilete de avion achiziţionate. Aceasta este urmată de Italia (20%), Germania (13%) şi Spania (9%).

Oraşul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma şi Paris. Un aspect interesant este faptul că Viena este clasată imediat după Paris, pe poziţia a şasea în clasament, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28, lucru datorat probabil preţurilor cu circa 100 de euro mai mici alte biletelor, spun reprezentanţii eSky.

În vara 2019, preţul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaţionale a fost de 121 de euro, în scădere cu 18 euro faţă de 139 de euro în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România, cu o medie de 82 de euro cost pe bilet.

Rezervările pentru destinaţii domestice au crescut cu 66% faţă de vara anului trecut. Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri achiziţionate în ţară au fost: Henri Coandă din Bucureşti cu 46,6%, Cluj-Napoca cu 15%, Timişoara cu aproape 14%, Iaşi 9%. Preţul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 de euro, iar destinaţia Timişoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 de euro pe bilet. În medie, cele mai mici preţuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai şi iunie, au raportat specialiştii eSky.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vara,
romani,
zboruri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.