Un video de excepţie despre lumea imbecilă în care trăim - 68 de ani de bombe şi teste nucleare

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 februarie 2013 60 afişări

Din 1945 în lumea întreagă au fost detoante, în scopuri militare, peste 2000 de arme nucleare, al treilea test al regimului comunist din Coreea de Nord fiind cel mai recent.

Indiferent de reacţiile marilor puteri la gestul nord-coreenilor, indiferent de emfaza cu care aceştia au anunţat testul, indiferent de modul în care este receptat un astfel de test într-o lume tot mai afectată de criză şi de temeri, rămâne pericolul real pe care îl reprezintă armele atomice, indiferent de silozul în care se află şi de cine deţine butonul de lansare.

Vă prezentăm o istoria a celor 68 de ani de explozii atomice, aşa cum le-a reprezentat grafic, într-un film de 14 minute, artistul japonez Isao Hashimoto. El a muncit la acest proiect din 2003, pentru a prezenta "temerile şi nebunia armelor nucleare".

Filmul începe relativ lent, "acţiunea" declanşându-se cu adevărat la începutul anilor '60. Aveţi aşadar răbdare, pentru că veţi obţine o imagine completă a nebuniei atomice a pământenilor.

Filmul nu include testele nucleare nord-coreene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
excepţie,
bombe,
teste nucleare
/actualitate/un-video-de-exceptie-despre-lumea-imbecila-in-care-traim-68-de-ani-de-bombe-si-teste-nucleare-10557383
10557383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.