UE va face recomandări "minime" în domeniul fracturării hidraulice - proiect

Postat la 14 ianuarie 2014 32 afişări

Uniunea Europeană intenţionează să facă recomandări "minime" privind folosirea fracturării hidraulice pentru forajele de petrol şi gaze la zăcămintele de şist, tehnologie controversată care a adus Statele Unite aproape de independenţa energetică, potrivit unui proiect obţinut de Bloomberg.

UE va face recomandări "minime" în domeniul fracturării hidraulice - proiect

 Cei 28 de membri UE vor fi solicitaţi să urmeze noile principiile neobligatorii, astfel încât fracturarea hidraulică să fie făcută în condiţii de siguranţă şi fără confuzii legate de reglementările contradictorii în domeniul mediului, între statele membre, se arată în proiectul citat de Bloomberg.

Recomandările nu vor interfera cu dreptul unei naţiuni de a interzice fracturarea hidraulică.

Investitorii şi companiile care efectuează activităţi de explorare şi-au exprimat temerile că oportunităţile de a folosi zăcămintele de şist ar putea deveni dificil de valorificat, în comparaţie cu naţiuni precum SUA şi Rusia, întrucât ţările europene introduc noi legi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-va-face-recomandari-minime-in-domeniul-fracturarii-hidraulice-proiect-11899820
11899820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.