Turcia are nevoie de o zonă euro puternică pentru a menţine ritmul creşterii economice

Postat la 27 decembrie 2011 11 afişări

Economia Turciei a prosperat în cei peste zece ani de la crearea zonei euro, chiar dacă nu face parte din Uniunea Europeană, dar criza datoriilor i-ar putea afecta creşterea economică.

"Ceea ce se întâmplă în Europa priveşte şi Turcia. Dacă Uniunea Europeană are febră, Turcia este şi ea bolnavă, pentru că cele două economii sunt interdependente", a declarat un politician socialist din Turcia. Exporturile Turciei în UE sunt o parte importantă din schimburile sale comerciale, în special după un acord vamal din 1995. În urmă cu zece ani, Turcia ieşea dintr-o perioadă de probleme economice grave, după o intervenţie a FMI care a cerut reforme structurale profunde. În această perioadă, inflaţia s-a redus de la 54,4% la 9,48% în noiembrie, potrivit datelor oficiale. În 2001, economia turcă s-a contractat cu 9,5%. În primele nouă luni din acest an, avansul PIB a fost de 9,6%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
zona euro,
ritm,
crestere economica,
datorii
/actualitate/turcia-are-nevoie-de-o-zona-euro-puternica-pentru-a-mentine-ritmul-cresterii-economice-9102064
9102064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.