LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Transelectrica a avut în primele 9 luni un profit de 19,2 milioane lei, de opt ori mai redus decât anul trecut

Postat la 14 noiembrie 2012 18 afişări

Transelectrica (TEL) a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 19,2 milioane lei (4,3 milioane euro), de aproape opt ori sub cel din perioada similară a anului trecut, în trimestrele doi şi trei din acest an compania naţională de transport al energiei electrice înregistrând pierderi.

În primele nouă luni din anul precedent, Transelectrica a avut un câştig de 153,43 milioane lei. În primul trimestru din acest an compania a consemnat un câştig de 43,6 milioane lei, după care a trecut pe pierdere. Compania naţională de transport al energiei electrice a obţinut în perioada ianuarie-septembrie din acest an venituri de 2,18 miliarde lei, cu 4,8% mai mari faţă de anul precedent, însă cheltuielile au crescut cu 13,5%, la 2,14 miliarde lei. Din activitatea financiară, Transelectrica a avut pierderi de 2,2 ori mai mari, de 64,82 milioane lei, iar profitul operaţional EBIT a scăzut tot de 2,2 ori, la 96,18 milioane lei. Cifra de afaceri a consemnat un avans de 7,2% în primele nouă luni, la 2,09 miliarde lei.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transelectrica,
profit,
pierderi,
transport,
energie
/actualitate/transelectrica-a-avut-in-primele-9-luni-un-profit-de-19-2-milioane-lei-de-opt-ori-mai-redus-decat-anul-trecut-10317740
10317740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.