LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Tandemul franco-german, luat la bani mărunţi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 martie 2014 54 afişări

Divergenţa între primele două economii ale Europei a fost analizată de Deutsche Bank prin prisma numărului de insolvenţe ale companiilor: anul trecut, un număr de 62.698 companii franceze (cu 2,5% mai multe decât în 2012) şi 19.488 companii germane (cu 8,6% mai puţine decât în 2012) au cerut insolvenţa.

Tandemul franco-german, luat la bani mărunţi

Banca germană constată că între 2002 şi 2006, numărul insolvenţelor a urmat cam aceeaşi evoluţie în cele două ţări, ulterior a apărut o divergenţă care n-a făcut decât să se amplifice.

De notat că progresia insolvenţelor nu depinde de ciclul economic (pentru a se menţine un număr constant de insolvenţe ar fi fost nevoie de o creştere anuală a PIB cu cel puţin 2%, ceea ce niciuna dintre ţări nu a realizat), ci de abilitatea firmelor de a practica o administrare a lichidităţilor de natură să asigure fluxul plăţilor indiferent de ciclul economic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tandemul-franco-german-luat-la-bani-marunti-12315764
12315764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.