STUDIU. Consumul de arahide fierte poate vindeca copiii de această alergie potenţial fatală

Postat la 12 ianuarie 2023 52 afişări

STUDIU. Consumul de arahide fierte poate vindeca copiii de această alergie potenţial fatală

Hrănirea copiilor cu alune fierte îi poate vindeca de această alergie potenţial fatală, potrivit unei noi cercetări.

Descoperirile revoluţionare ar putea transforma vieţile a mii de tineri, oferind speranţa unui tratament alternativ ieftin.

Fierberea arahidelor distruge proteinele care declanşează reacţia alergică a sistemului imunitar.

Hrănirea copiilor cu arahide fierte îi poate vindeca de această alergie potenţial fatală, potrivit unei noi cercetări. Cercetătorii de la Universitatea Flinders spun că un studiu la care au participat zeci de copii cu vârste cuprinse între şase şi 18 ani a constatat că aceştia şi-au pierdut alergia la alune în câteva luni. Afecţiunea complică viaţa a până la unul din 50 de copii şi a unuia din 200 de adulţi. Orice contact cu această gustare poate declanşa o reacţie sau chiar un şoc anafilactic.

Aceasta îi determină pe părinţi să ia măsuri de precauţie la petrecerile aniversare, la sărbători şi chiar la cina obişnuită la restaurant. Descoperirile revoluţionare ar putea transforma vieţile a mii de tineri, oferind speranţa unui tratament alternativ ieftin.

„Imunoterapia orală folosind alune fierte urmate de alune prăjite reprezintă o abordare pragmatică care pare eficientă în inducerea desensibilizării şi este asociată cu un profil de siguranţă favorabil”, scriu autorii studiului într-un comunicat de presă.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
alergie,
potential

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.