LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Strategia militara a SUA: sa fim peste tot

Postat la 12 februarie 2011 23 afişări

In noua strategie nationala de securitate, Pentagonul afirma ca Statele Unite trebuie sa ramana in Irak si in Afganistan pana la victoria totala, in acest ultim caz fiind evocata inclusiv instalarea de baze militare permanente, o perspectiva confirmata si de presedintele afgan, Hamid Karzai.

Documentul afirma insa si ca Statele Unite trebuie sa tina seama de ascensiunea Chinei pe scena politica si economica mondiala si sa aprofundeze cooperarea militara cu Beijingul. "Trebuie largit orizonul angajamentului militar american in lume, iar forta militara trebuie combinata cu alti factori de putere", mai sustine amiralul Mike Mullen, seful Statului General al armatei americane.

In conceptia armatei, "largirea orizontului" inseamna ca SUA trebuie sa-si intinda influenta in toate regiunile globului, acolo unde au cat de cat un interes, prin incheierea sau consolidarea parteneriatelor regionale sau strategice bilaterale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/strategia-militara-a-sua-sa-fim-peste-tot-7978834
7978834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.