Speriat de duritatea reformelor din Letonia, FMI avertizează că guvernul merge prea departe

Postat la 04 ianuarie 2013 10 afişări

Letonia continuă să introducă măsuri de austeritate după încheierea acordului cu FMI, atât de dure încât creditorul internaţional avertizează că guvernul merge prea departe, iar plata anticipată a datoriilor privează instituţia financiară de pârghii prin care să influenţeze politica economică.

Letonia a terminat de plătit în luna decembrie datoriile către FMI, după un acord stand-by pe doi ani de 9,9 miliarde de dolari încheiat în 2008 cu Fondul Monetar, Banca Mondială şi UE. Datoriile au fost achitate cu aproximativ trei ani înainte de termen. La 1 ianuarie, cu două săptămâni după achitarea datoriilor către FMI, guvernul a redus venitul minim garantat, transmite Bloomberg. Cunoscut mai degrabă pentru promovarea măsurilor de austeritate, Fondul Monetar Internaţional a criticat decizia, considerând că ar putea afecta mecanismele de siguranţă socială. Revenirea economică a Letonei, care a pierdut aproape 20% din PIB în urma crizei financiare mondiale din 2008-2009, este văzută diferit de diverşi economişti şi politicieni.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
fmi,
reforme,
letonia,
guvern
/actualitate/speriat-de-duritatea-reformelor-din-letonia-fmi-avertizeaza-ca-guvernul-merge-prea-departe-10427619
10427619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.