Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune în primele trei luni ale anului

Autor: Ştefan Stan Postat la 30 aprilie 2013 19 afişări

Economia Spaniei s-a contractat pentru al patrulea trimestru consecutiv, iar recesiunea economică pare că se va extinde şi anul următor, conform datelor preliminare emise marţi de Institutul Naţional de Statistică, scrie Reuters

Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune în primele trei luni ale anului

Economia Spaniei s-a contractat pentru al patrulea trimestru consecutiv, iar recesiunea economică pare că se va extinde şi anul următor, conform datelor preliminare emise marţi de Institutul Naţional de Statistică, scrie Reuters.

PIB-ul Spaniei s-a contractat cu 0,5% în primele trei luni ale acestui an faţă de ultimul trimestru al lui 2012, din cauza micşorării cererii pe piaţa domestică, conform rapoartelor preliminare ale Institutului Naţional de Statistică. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, economia spaniolă s-a micşorat cu 2%.

Guvernul spaniol şi-a revizuit vineri în scădere predicţiile economice pe acest an, deşi nu a anunţat nici o schimbare importantă în planul de reforme, menit să relanseze economia.

 “Recunoaştem că reformele guvernului spaniol au fost semnificative, dar problema este că Spania a pornit de pe o poziţie economică mult mai joasă decât alte ţări europene, iar ajustarea la climatul economic este un proces de durată. Abia anul viitor preconizăm că Spania va reveni la creştere economică”, a declarat Nomura Silvio Peruzzo, analist economic.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spania,
recesiune,
economie,
crestere economica
/actualitate/spania-s-a-afundat-si-mai-mult-in-recesiune-in-primele-trei-luni-ale-anului-10824027
10824027
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.