Sistemul informatic din sanatate e din nou online. Seful CNAS: Si la Heathrow a picat

Postat la 17 ianuarie 2011 10 afişări

Presedintele CNAS a emis, miercuri, 12 ianuarie, ordinul de suspendare a activitatii caselor de asigurari de sanatate din tara, ca urmare a problemelor aparute in sistemul informatic

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca problemele la sistemul informatic al CNAS au fost rezolvate, baza de date nu a fost afectata, iar remedierea problemelor nu a presupus costuri suplimentare. "In 15 ianuarie, SIUI (n.r - Sistemul Informatic Unic Integrat) a fost repus in functiune devansand termenul anuntat initial, respectiv luni. Remedierea problemelor a fost facuta fara costuri suplimentare din 15 ianuarie, sistemul functionand la parametri normali", a precizat Duta. El a spus ca insa ca acest tip de defectiuni ar mai putea aparea la un sistem atat de complex. "Sunt probleme greu de anticipat la un sistem atat de complex, aproape printre cele mai mari din Europa", a precizat Duta. Inainte de repornirea sistemului au fost peste 9.000 de testari. El a tinut sa precizeze ca o defectiune la sistemul informatic de la Aeroportul Heathrow din Londra (n.r - unul dintre cele mai mari din Europa) a durat trei zile.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNAS,
sistem,
SIUI,
informatizare,
probleme
/actualitate/sistemul-informatic-din-sanatate-e-din-nou-online-seful-cnas-si-la-heathrow-a-picat-7895035
7895035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.