Simulările evaluării naţionale şi bacalaureatului sunt descentralizate şi au loc până în aprilie

Postat la 10 ianuarie 2013 13 afişări

Simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat sunt descentralizate, fiecare inspectorat şcolar îşi stabileşte propriul calendar şi propria metodologie, acestea urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii aprilie.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că procentele mici de promovabilitate înregistrate la examenele naţionale nu sunt un semn bun şi trebuie făcută o analiză pentru a vedea care sunt cauzele acestora.

"Procentele mici la examenele naţionale nu sunt un semn bun. O să analizăm cauzele să vedem cine nu-şi face treaba. Poate nu-şi fac treaba elevii sau profesorii, poate este vorba de un management care nu este bun pentru şcoală sau poate chiar noi, ministerul. Poate vina este a părinţilor. Sigur că acolo unde promovabilitatea este zero sau puţin peste zero trebuie luate măsuri radicale", a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a precizat că simulările examenelor naţionale sunt descentralizate şi există o metologie specifică fiecărui judeţ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Simulări,
bacalaureat,
descentralizate
/actualitate/simularile-evaluarii-nationale-si-bacalaureatului-sunt-descentralizate-si-au-loc-pana-in-aprilie-10447825
10447825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.