Şefii de stat şi de guvern vor analiza la Bruxelles scrutinul european

Postat la 27 mai 2014 28 afişări

Şefii de stat şi de guvern se reunesc marţi seara la Bruxelles pentru un tur de orizont consacrat în special unei analize a scrutinului european, marcat de sfidare sau respingere, în special în Franţa, unde extrema dreaptă a devenit prima forţă a ţării.

Şefii de stat şi de guvern vor analiza la Bruxelles scrutinul european

 Preşedintele francez François Hollande a cerut luni Uniunii Europene să "se retragă acolo unde nu este necesară" pentru a fi eficientă, la o zi după un scor istoric obţinut de eurofobi la alegerile europene.

"Europa a devenit ilizibilă, sunt conştient de aceasta, îndepărtată, şi, pentru a spune tot, de neînţeles, chiar şi pentru state", a declarat Hollande într-o intervenţie televizată.

Apreciind că "acest lucru nu poate să mai dureze" şi că UE trebuie să fie "simplă, clară pentru a eficientă", el i-a cerut "să se retragă acolo unde nu este necesară", fără alte precizări.

Triumful de duminică al Frontului Naţional în Franţa, clasat pe primul loc cu un scor istoric de 25,4 la sută, perceput drept un seism politic, a simbolizat o creştere puternică a extremei drepte şi a eurofobilor în UE, chiar dacă dreapta conservatoare păstrează cel mai mare număr de aleşi în Parlament.

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat la rândul său că cel mai bun răspuns la această ascensiune a eurofobilor este o politică în favoarea locurilor de muncă.

"Este regretabil, dar acum este vorba despre a recuceri alegătorii", a afirmat Merkel după victoria partidului său, duminică. "O politică de competitivitate, de creştere şi creare de locuri de muncă este cel mai bun răspuns la nemulţumire".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bruxelles,
guvern,
scrutin,
sefi,
analiza,
special,
dreapta,
franta
/actualitate/sefii-de-stat-si-de-guvern-vor-analiza-la-bruxelles-scrutinul-european-12653293
12653293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.