Şase medalii, printre care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 mai 2024 25 afişări

Şase medalii, printre care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Şase medalii, printre care una de aur, au obţinut elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată în aceste zile în Bulgaria.

Vlad Titus Spătaru, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut medalie de aur şi locul I cu punctajul maxim, în tyimp ce medalii de argint au fost obţinute de David-Andrei Anghel, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti, Pavel Ciurea, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Aida Mitroi, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. De asemenea, Andrei Vila, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut medalia de bronz, anunţă miercuri Ministerul Educaţiei.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti (Leader) şi însoţită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti (Deputy).

La Olimpiadă au participat 22 de echipe din: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (ţări membre) precum şi echipe din Algeria, Azerbaidjan, Elveţia, Franţa, Georgia, Italia, Kazahstan, Kyrgystan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Uzbekistan şi Marea Britanie (ţări invitate).

A 41-a Olimpiadă Balcanică de Matematică are loc în perioada 27 aprilie - 2 mai 2024 la Varna, în Bulgaria.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.