Rundă neaşteptată de testare în masă împotriva COVID la Shanghai

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 iunie 2022 36 afişări

Shanghai, centrul comercial al Chinei, se confruntă cu o rundă neaşteptată de testare în masă a COVID-19 pentru majoritatea locuitorilor în acest weekend - la doar 10 zile după ce a fost ridicat un blocaj la nivelul întregului oraş.

Rundă neaşteptată de testare în masă împotriva COVID la Shanghai

Grăbindu-se să oprească o epidemie mai amplă după ce au descoperit câteva cazuri în comunitate, autorităţile au ordonat testarea PCR pentru toţi locuitorii din 14 din cele 16 districte din Shanghai în acest weekend.

Unele districte au declarat că locuitorilor nu li se va permite să-şi părăsească locuinţele pe durata testării. Un anunţ emis de districtul Changning a descris cerinţa de a sta acasă ca fiind o "gestionare închisă" a comunităţii care face obiectul eşantionării, anunţă Reuters.

Reacţiile oamenilor de pe platforma chineză Weibo, asemănătoare Twitter, au fost un amestec de surpriză şi îngrijorare. Mulţi şi-au exprimat teama că ar putea fi blocaţi din nou.

Măsura se adaugă cerinţelor de testare deja foarte stricte pe care Shanghai le-a introdus pentru cei 25 de milioane de locuitori ai săi după ce, la 1 iunie, a redus restricţiile.

Locuitorii trebuie să dovedească faptul că au fost testaţi în ultimele 72 de ore pentru a intra în zone precum mall-uri şi birouri - sau chiar pentru a folosi metroul şi autobuzele.

Mulţi oameni au devenit frustraţi de faptul că trebuie să stea ore întregi la coadă pentru a fi testaţi la miile de cabine din oraş.

Unele zone din Shanghai au rămas sub izolare sau au revenit la izolare la scurt timp după 1 iunie din cauza cazurilor pozitive şi a contactelor apropiate ale acestora. Trei dintre cele mai recente infecţii care au dus la mai multe restricţii au fost depistate la un salon de înfrumuseţare popular din centrul oraşului.

Între timp, Beijingul a închis locuri de divertisment şi de internet în două dintre cele mai mari districte ale capitalei după ce a depistat cazuri în câteva baruri.

Deşi rata de infectare a Chinei este scăzută în comparaţie cu standardele globale, preşedintele Xi Jinping a dublat politica „zero-COVID”, despre care autorităţile spun că este necesară pentru a proteja persoanele în vârstă şi sistemul medical, chiar dacă alte ţări încearcă să trăiască cu virusul.

China continentală a raportat joi 151 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 45 au fost simptomatice şi 106 asimptomatice, a declarat vineri Comisia Naţională de Sănătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shanghai,
testare,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.