LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Roubini: Berlusconi şi puternice interese de afaceri din Italia vor revenirea ţării la liră

Postat la 22 iunie 2012 18 afişări

Silvio Berlusconi şi puternice interese de afaceri din Italia vor ca ţara să revină la liră, a declarat economistul Nouriel Roubini, după ce fostul şef al guvernului de la Roma a afirmat că Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea zonei euro, dacă Germania nu acceptă un rol sporit pentru BCE.

"Berlusconi a afirmat că «nu este o blasfemie să ieşi din zona euro», semnalând că el şi partidul său, împreună cu puternice interese de afaceri, vor revenirea la liră", a postat Roubini pe Twitter, potrivit cotidianului britanic The Guardian. Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea zonei euro dacă Germania nu acceptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să garanteze datoria suverană a statelor şi să tipărească bani pentru a susţine economia, a afirmat Berlusconi. "Ieşirea din zona euro nu este o blasfemie", a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
roubini,
berlusconi,
lira,
revenire
/actualitate/roubini-berlusconi-si-puternice-interese-de-afaceri-din-italia-vor-revenirea-tarii-la-lira-9772303
9772303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.