LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Revista presei economice din Romania

Postat la 10 august 2010 11 afişări

Ce afaceri sunt scoase la vanzare pe internet, cum a scazut piata imobiliara de lux, ce sanse sunt ca sezonul pe litoral sa fie prelungit pana la 1 octombrie si care mai e stadiul atragerii de bani europeni – acestea sunt o parte dintre subiectele ziarelor centrale de marti.

Evenimentul Zilei trece in revista "Afaceri de vanzare pe internet. Ce poti cumpara cu 15.000 de euro", cele mai multe oferte (e vorba de afaceri offline, doar ofertele fiind publicate pe internet) fiind pentru fast-fooduri, baruri ori saloane de infrumusetare, dar si magazine mixte. "Romania expirata", adica infrastructura invechita despre care ziarul a scris cu o zi in urma, s-ar putea reabilita cu ajutorul celor circa 30 de miliarde de euro pe care ii poate lua de la UE, cu conditia sa scape insa de coruptie.

La un an de la preluarea parcarilor de la firma Dalli, Primaria Capitalei are pierderi istorice, calculeaza Adevarul: daca in perioada iulie 2008 - iulie 2009 municipalitatea a primit aproximativ 5.000.000 de lei de la societatea lui Cocos, in urmatorul an incasarile au scazut la 1,7 milioane de lei. Piata imobiliara de lux a inghetat; daca in anii trecuti targurile imobiliare de lux atrageau mii de vizitatori, in prezent oamenii cu bani nu prea mai viziteaza astfel de evenimente.

Hotelierii, dar si oficiali din turism isi anunta la unison intentia de a prelungi sezonul estival 2010 pana pe data de 1 octombrie, daca vremea o va permite, scrie Romania Libera. Desi majoritatea celor 12 banci care au beneficiat anul acesta de infuzii de capital de la actionarii principali au explicat majorarile de capital prin nevoia de extindere, sumele sunt folosite pentru a imbunatati solvabilitatea afectata de scaderea valorii garantiilor imobiliare, dar si de cresterea provizioanelor.

"Atragerea de fonduri europene, ca melcul", titreaza Ziarul Financiar, notand ca autoritatile au platit beneficiarilor de fonduri structurale peste 370 de milioane de euro in primele sapte luni ale anului, raportat la o tinta de plati de 1-1,3 mld. de euro estimata de reprezentantii guvernului la inceputul anului. Fondurile mutuale isi revin din trauma FNI: 200.000 de investitori, nivel record in istoria post-FNI a industriei de investitii.

Cu toate ca notarii sustin ca piata imobiliara este in stagnare, in primele sase luni numarul tranzactiilor imobiliare realizate in Romania a crescut cu 3% fata de acelasi interval din anul trecut, ajungand la aproximativ 271.700, arata Gandul. Construirea a doua pasaje rutiere peste calea ferata care intersecteaza centura rutiera a Aradului, parte din DN 7, a atras 21 de oferte de la constructori straini si autohtoni, investitia totala fiind de 25 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6827468
6827468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.