Referendum mai puţin obişnuit. Locuitorii unui oraş bogat din România trebuie să decidă prin VOT dacă plătesc pentru măsurători ale calităţii aerului

Autor: Dragos Suciu Postat la 26 mai 2018 104 afişări

Locuitorii din Sebeş sunt aşteptaţi, duminică, la referendum, pentru a răspunde dacă sunt de acord cu achiziţionarea unui laborator mobil pentru monitorizarea calităţii aerului. În ultimii ani, oamenii au protestat de mai multe ori, acuzând companiile de poluare.

Costurile pentru achiziţionarea laboratorului mobil de monitorizare a poluării se ridică la peste 1 milion de lei, iar apoi vor fi angajaţi specialişti pentru operarea şi interpretarea rezultatelor, dacă locuitorii municipiului Sebeş vor participa, duminică, la referendum, şi vor vota pentru susţinerea acestui demers.

Ideea achiziţionării acestui laborator a venit după ce la Sebeş au avut loc, în ultimii ani, mai multe proteste, în care mai mulţi oameni acuzau că sunt companii care prin activitatea lor poluează, iar la dezbaterile publice organizate de autorităţile de mediu susţineau că poluarea este cancerigenă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SEBEŞ,
REFERENDUM,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.