Prognoza BERD: urmează cinci ani slabi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 decembrie 2013 206 afişări

Fluxurile nete de capital către Europa Centrală, de Sud-Est şi zona Caucazului sunt anticipate să rămână mai scăzute în următorii cinci ani decât în perioada 2004-2007, cea mai bună dinainte de criză, reiese din datele FMI şi ale BERD.

La ora actuală, notează BERD în ultimul său raport privind ţările în tranziţie, îngrijorările privind viitorul investiţiilor străine sunt probabil exagerate, însă există raţiuni de ordin fundamental pentru a anticipa o scădere a investiţiilor pe termen lung.

Aceste raţiuni sunt legate de încetinirea sau chiar anularea unor reforme din Est începând de la jumătatea deceniului trecut, inclusiv în unele dintre noile state membre UE, de efectele politice şi sociale ale crizei financiare, care au dus în percepţia publică la blamarea democraţiei şi a pieţei libere pentru violenţa cu care criza a lovit această regiune, şi de creşterea economică slabă permanentizată începând din 2008.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-berd-urmeaza-cinci-ani-slabi-11747494
11747494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.