Profil: Lech Kaczynski, figura controversata a scenei politice mondiale

Postat la 10 aprilie 2010 11 afişări

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, in varsta de 60 de ani, este, ca si fratele sau geaman, Jaroslaw, un jurist conservator, cu profunde convingeri catolice, provenind din randurile miscarii anticomuniste Solidaritatea.

Lech Kaczynski a castigat alegerile prezidentiale la 23 octombrie 2005, dupa cum fratele sau - mai in varsta cu 45 de minute - le-a castigat pe cele legislative, desfasurate la 25 septembrie 2005, in fruntea partidului Lege si Justitie (PiS) al carui presedinte este.

Lech si Jaroslaw au avut un parcurs profesional si politic aproape identic, inceput la varsta de 12 ani, cand au jucat rolul unor frati gemeni intr-un film pentru copii. Deveniti adulti, Lech si Jaroslaw au activat amandoi in opozitia anticomunista, la sfarsitul anilor '70.

Cititi mai mult despre biografia presedintelui polonez Lech Kaczynski pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Polonia,
Lech Kaczynski,
deces,
accident,
biografie
/actualitate/profil-lech-kaczynski-figura-controversata-a-scenei-politice-mondiale-5858672
5858672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.