LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Prin bailout-ul Greciei a fost salvată şi Franţa, care trebuie să se devalorizeze cu 20% pentru a fi competitivă

Postat la 12 decembrie 2012 18 afişări

Franţa, una dintre cele mai mari economii europene, a beneficiat iniţial de introducerea euro, dar acum este la fel de supraevaluată ca şi Spania, o ţară cu mari probleme financiare.

Pentru a fi competitivă din nou, Franţa trebuie să se "ieftinească" cu 20%, apreciază Hans-Werner Sinn, preşedintele prestigiosului institut german de cercetare economică Ifo. El crede că prin bailout-ul Greciei a fost salvată şi Franţa, ţara europeană ale cărei bănci au cea mai mare expunere la datoriile greceşti. "Atât Spania, cât şi Franţa, trebuie să fie cu 20% mai ieftine pentru a-şi face economiile competitive şi datoriile sustenabile. Dar pentru a fi cu 20% mai ieftin, procesul de devalorizare nu va fi uşor. De aceea Franţa va trebui să treacă printr-un deceniu de cădere. Partea bună este că nu s-a ajuns încă la un bailout", a scris Sinn într-un articol publicat de WirtschafsWoche.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
grecia,
franta,
devalorizare
/actualitate/prin-bailout-ul-greciei-a-fost-salvata-si-franta-care-trebuie-sa-se-devalorizeze-cu-20-pentru-a-fi-competitiva-10388452
10388452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.