Preşedintele Chinei: Perioada de creştere economică ultrarapidă s-a încheiat probabil pentru noi

Postat la 08 aprilie 2013 24 afişări

China, a doua mare economie a lumii, a ajuns probabil la sfârşitul perioadei de creştere "ultrarapidă" a PIB, a declarat luni preşedintele chinez, Xi Jinping, citat de AFP.

Preşedintele Chinei: Perioada de creştere economică ultrarapidă s-a încheiat probabil pentru noi

 "Nu cred că vom mai putea susţine o viteză ultrarapidă de creştere economică şi oricum nu este ceea ce dorim. Este totuşi posibil să avem o creştere rapidă. Economia Chinei este într-o formă bună", a spus Xi.

China a înregistrat un avans mediu anual al PIB de 9,9% după deschiderea economiei ţării, un ritm "rar întâlnit în istoria dezvoltării economice a lumii", a spus preşedintele chinez.

Xi a făcut declaraţiile la o reuniune organizată în cadrul Forumului Boao pentru Asia, o reuniune anuală de lideri politici şi economici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-chinei-perioada-de-crestere-economica-ultrarapida-s-a-incheiat-probabil-pentru-noi-10720527
10720527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.