Prefect de Cluj: Există suspiciunea că bovina depistată cu encefalopatie ar proveni din satul Deuşu

Postat la 02 iulie 2014 24 afişări

Prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat miercuri că există suspiciunea că bovina depistată pozitiv la testarea făcută pentru supravegherea Encefalopatiei Spongiforme Bovine (ESB) ar proveni de la un fermier din satul clujean Deuşu şi ar fi fost tăiată într-un abator din Bistriţa-Năsăud.

Prefect de Cluj: Există suspiciunea că bovina depistată cu encefalopatie ar proveni din satul Deuşu

 "Există suspiciunea că provenienţa acestui animal depistat pozitiv la ESB ar fi din satul Deuşu, comuna Chinteni, judeţul Cluj, de la un fermier de acolo, dar nu există o certitudine. Mai există suspiciunea că ar fi din Sălaj. Nu există o identificare clară a provenienţei acestui animal, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan.

Potrivit sursei citate, animalul din satul Deuşu ar fi fost sacrificat într-un abator din judeţul Bistriţa-Năsăud, o anchetă în acest caz fiind făcută inclusiv de poliţişti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prefect-de-cluj-exista-suspiciunea-ca-bovina-depistata-cu-encefalopatie-ar-proveni-din-satul-deusu-12878143
12878143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.