Povestea incredibilă a orfanilor de pe Titanic a captivat o lume întreagă

Autor: Florin Casota Postat la 02 octombrie 2015 18076 afişări

Povestea incredibilă a orfanilor de pe Titanic a captivat o lume întreagă

Pe 15 aprilie 1912 RMS Titanic s-a ciocnit de un iceberg, iar în urma accidentului peste 1.500 de oameni au murit. Printre cei 710 supravieţuitori s-au aflat şi doi fraţi, unul de 2 ani, celalalt de 4 ani. 

Nimeni nu ştia cine erau. Lista de pasageri era vraişte, iar băieţeii răspundeau "oui" la fiecare întrebare. Pe fotografie este înscris "Louis şi Lola?", semn că nici nu le ştiau adevăratul nume.

Într-o zi, o femeie din Nice a dat peste fotografia celor doi într-un ziar franţuzesc. Femeia se numea Marcelle Caretto şi s-a dovedit că era mama celor doi. Marcelle Caretto nici nu ştia că fii ei fuseseră pe Titanic. Cei doi copii, Michel şi Edmond, au fost răpiţi de tatăl lor, potrivit Naţional Public Radio, iar planul său era să fugă în Statele Unite şi să înceapă o viaţă nouă.

Acesta s-a îmbarcat pe Titanic sub un pseudonim, Louis B. Hoffman, iar copii au primit denumirile de Lolo şi Momon. Curios, tatăl celor doi, a fost singura victima asupra căreia s-a găsit o armă de foc.

Edmond a murit la vârsta de 43 de ani, luptând în Al Doilea Război Mondial pentru armata franceză, iar Michel a devenit profesor de filozofie şi a murit în 2001 la vârsta de 92 de ani.  

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-incredibila-a-orfanilor-de-pe-titanic-a-captivat-o-lume-intreaga-14779903
14779903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.