Povestea fabuloasă a chinezului care a devenit miliardar prin bursa americană, după ce guvernul SUA i-a respins de 8 ori cererea pentru viză

Postat la 19 aprilie 2019 296 afişări

Povestea fabuloasă a chinezului care a devenit miliardar prin bursa americană, după ce guvernul SUA i-a respins de 8 ori cererea pentru viză

După ce a auzit un discurs susţinut de fondatorul Microsoft Bill Gates în urmă cu aproximativ 30 de ani, Eric Yuan a decis că vrea să facă parte din boom-ul dot-com din Silicon Valley, potrivit Bloomberg.

Însă antreprenorul chinez s-a lovit de problema intrării în America, în contextul în care guvernul SUA i-a respins de opt ori cererea pentru viză.

În final, după doi ani de respingeri, Yuan, 49 ani, a reuşit să ajungă în SUA şi este acţionar majoritar al companiei de servicii de conferinţe video Zoom Video Communication, care s-a listat la bursa americană săptămâna aceasta şi a strâns 751 milioane dolari în urma IPO-ului.

Yuan şi familia lui au vândut acţiuni în valoare de 57 milioane dolari, pe baza preţului de listare, de 36 dolari per acţiune. Acţiunile companei după prima zi de tranzacţionare pe Nasdaq au ajuns la 62 dolari per acţiune, deţinerile familiei lui Yuan ajungând astfel la 3,2 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionaires.

Priscila Barolo, purtător de cuvânt al companiei Zoom, a refuzat să comenteze.

Yuan a declarat într-un interviu pentru publicaţia americană că „preţul este prea ridicat” şi că această valoare pune presiune pe companie.

Yuan, CEO al Zoom, se alătură unei liste cu nume precum Sergey Brin de la Alphabet, Jensen Huang de la Nvidia, Elon Musk de la Tesla – reprezentând imigranţi care au devenit miliardari prin intermediul Silicon Valley.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
americana,
bursa,
cerere,
chinezi,
guvern,
respingere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.