Ponta: Fiecare cetăţean care cumpără pâine trebuie să ceară bon fiscal, aşa scăderea TVA va avea efect

Postat la 30 iulie 2013 47 afişări

Fiecare cetăţean care cumpără o pâine trebuie să ceară un bon fiscal, deoarece în sens contrar reducerea TVA la pâine va însemna doar "pagubă în buget", iar Guvernul va rămâne singur în demersul de reducere a evaziunii fiscale, a afirmat premierul Victor Ponta.

Ponta: Fiecare cetăţean care cumpără pâine trebuie să ceară bon fiscal, aşa scăderea TVA va avea efect

 La începutul şedinţei de guvern, primul-ministru a enumerat câteva dintre prevederile rectificării bugetare, context în care a arătat că reducerea TVA la pâine nu va conduce la scăderea evaziunii fiscale dacă producătorii şi cetăţenii nu vor sprijini la rândul lor acest demers.

"E foarte important ca acum să nu fim singuri, doar Guvernul pe de-o parte, şi toţi producătorii...şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine ca să dovedim că un sistem fiscal mai corect, 9%, nu înseamnă doar pagubă în buget, ci înseamnă de fapt un mod stimulativ de combatere a evaziunii şi de scădere a presiunii fiscale pe producători", a spus Ponta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-fiecare-cetatean-care-cumpara-paine-trebuie-sa-ceara-bon-fiscal-asa-scaderea-tva-va-avea-efect-11180802
11180802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.