Ponta: Băsescu vrea să nominalizeze el comisarul european, dar nu i-am dat mandat. Guvernul nominalizează comisarul

Postat la 15 iulie 2014 22 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu vrea să nominalizeze el comisarul european din partea României, dar că nu i-a acordat preşedintelui "mandat" în acest sens, deoarece Guvernul este cel care nominalizează comisarul.

Ponta: Băsescu vrea să nominalizeze el comisarul european, dar nu i-am dat mandat. Guvernul nominalizează comisarul

 "În ceea ce priveşte nominalizarea comisarului european, conform Tratatului de la Lisabona şi legii româneşti, Guvernul nominalizează un comisar. Domnul preşedinte vrea să îl nominalizeze el. Eu nu consider că... şi nu i-am dat acest mandat şi, de acum încolo, este foarte important pentru viitor. Aşa cum se întâmplă şi în Germania, cancelarul Merkel nominalizează comisarul, şi peste tot în Europa comisarul european este desemnat de către Guvern, eu nu am cum să accept ca preşedintele să uzurpe un drept care, de altfel, a fost exercitat de către Tăriceanu în 2007 şi de Emil Boc în 2009", a spus Ponta.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat că a primit de la preşedinteleTraian Băsescu o scrisoare în care acesta îi transmite că nominalizarea comisarului european din partea României o face şeful statului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-basescu-vrea-sa-nominalizeze-el-comisarul-european-dar-nu-i-am-dat-mandat-guvernul-nominalizeaza-comisarul-12935514
12935514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.