Multi impotriva lui Geoana

Postat la 22 februarie 2010 19 afişări

In asteptarea Congresului, PSD a trecut saptamana trecuta prin agonia “pierderii” in mai putin de 24 de ore a doi lideri marcanti, Adrian Nastase (care a anuntat ca nu mai candideaza la sefie) si Ion Iliescu (care a anuntat ca va demisiona din functia de presedinte de onoare).

  • ONU

    O demisie de onoare. Seful secretariatului climatic al ONU, Ivo de Boer, si-a anuntat demisia si va parasi functia la 1 iulie. El conducea secretariatul ONU pentru clima din 2006. De Boer nu a reusit la summit-ul climatic din decembrie de la Copenhaga sa convinga comunitatea internationala sa adopte masuri obligatorii dure de reducere a emisiilor de dioxid de carbon. Teoria schimbarilor climatice, sustinuta cu asiduitate de ONU, este pusa tot mai mult sub semnul intrebarii dupa descoperirea unor deficiente in rapoartele cu privire la incalzirea globala asumate de Natiunile Unite.

  • ORIENTUL MIJLOCIU

    Mossad a lasat urme. Seful politiei din Dubai, Dahi Khalfan Tamim, a declarat ca este 99% sigur ca Israelul a fost implicat in uciderea in ianuarie a unui inalt oficial al Hamas, Mahmoud al-Mabhouh, intr-un hotel de lux din Dubai. Potrivit responsabilului arab, serviciile secrete israeliene, Mossad, sunt vinovate pentru asasinat. Guvernul britanic l-a convocat pe ambasadorul israelian la Londra pentru a protesta fata de utilizarea unor pasapoarte britanice falsificate in presupusa operatiune a serviciilor secrete israeliene. Autoritatile din Emiratele Arabe Unite au 11 persoane in vizor care ar fi intrat in Dubai cu documente britanice false pentru a-l asasina pe liderul Hamas la 20 ianuarie.

  • DIPLOMATIE

    Obama, langa Dalai Lama. Presedintele american, Barack Obama, l-a primit la Casa Alba pe liderul tibetan Dalai Lama, pentru o intalnire privata, in ciuda protestelor Beijingului. China il acuza pe liderul spiritual tibetan aflat in exil de separatism si a avertizat ca aceasta reuniune va afecta si mai mult relatiile deja tensionate dintre Beijing si Washington. Dalai Lama va sta timp de o saptamana in Statele Unite, unde se bucura de o mare popularitate. Pe langa reuniunea cu Obama, prevazuta in Sala Hartilor de la Casa Alba si nu in Biroul Oval, Dalai Lama urmeaza sa primeasca in timpul vizitei la Washington o medalie din partea Fundatiei Nationale pentru Democratie, finantata de Congresul american.

  • REPUBLICA MOLDOVA

    Voronin vrea la urne. Liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) Vladimir Voronin a sustinut intr-o intrevedere cu ambasadorul SUA la Chisinau, Asif J. Chaudhry, ca alegerile parlamentare anticipate trebuie organizate pana in luna octombrie. Fostul presedinte a mai subliniat si ca, din punctul sau de vedere, actuala criza politica poate fi depasita doar in cadrul "unui dialog si consens intre partidele politice". Desi Parlamentul desemnat pe 29 iulie a esuat de doua ori sa aleaga presedintele tarii, nu este clar daca vor fi organizate sau nu alegeri anticipate.

  • FINANTE

    Ne imprumutam. Ministerul Finantelor a anuntat ca in aceasta saptamana sau urmatoarea va incepe roadshow-ul pentru o emisiune de euroobligatiuni in valoare de un miliard de euro pe care statul roman intentioneaza sa le lanseze in cursul primului trimestru al acestui an. Recent, ministrul Vladescu a salutat decizia agentiei de rating Fitch de a imbunatati perspectiva de rating a Romaniei, de la negativa la stabila, dar a adaugat ca aceasta nu implica neaparat grabirea procedurilor pentru lansarea emisiunii de euroobligatiuni, care fusese initial anuntata pentru toamna trecuta, apoi amanata pentru un moment in care conjunctura de pe pietele internationale va fi devenit mai favorabila. Toamna trecuta, autoritatile aveau in vedere sa imprumute intre 500 si 1,5 milioane de euro, in obligatiuni cu scadenta la 5-10 ani.

  • MEDIA

    CME cumpara in Bulgaria. Grupul Central European Media Enterprises (CME), care detine si Pro TV, a convenit cu News Corporation sa preia postul de televiziune bulgar bTV, pentru suma de 400 de milioane de euro. Tranzactia, care include preluarea postului de televiziune comerciala bTV, a canalelor prin cablu bTV Cinema si bTV Comedy si a unei participatii de 74% la Radio Company C, va oferi CME controlul asupra celui mai vizionat post TV din Bulgaria si se va adauga activelor de media detinute aici de companie. Vaclav Kminek, analist la Ceska Sporitelna din Praga, a declarat pentru Reuters ca piata TV si de publicitate din Bulgaria se ridica la circa 200 de milioane de dolari, iar activele cumparate au potential de sinergie cu cele existente in portofoliul CME. Achizitia urmeaza acordului CME de a vinde operatiunile din Ucraina, luna trecuta, pentru 300 de milioane de dolari. "Achizitia bTV este urmatorul pas in repozitionarea CME dupa vanzarea operatiunilor din Bulgaria. bTV completeaza excelent portofoliul nostru de active de televiziune", a declarat Adrian Sarbu, presedinte si director general al CME. Central European Media Enterprises opereaza retele de televiziune in sase tari din Europa Centrala si de Est: Bulgaria (Pro.BG si Ring.BG), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV), Croatia, Cehia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/multi-impotriva-lui-geoana-5564712
5564712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.