Joc de glezne

Postat la 20 ianuarie 2010 15 afişări

Actualul presedinte al PSD a reusit sa-si asigure cel putin linistea lunii ianuarie, dupa ce negocierile cu celelalte tabere social-democrate au impins convocarea Consiliului National spre jumatatea lunii februarie.

  • UE

    Iar in fata Bulgariei. Audierile nominalizatilor pentru postul de comisar european au scos la iveala disensiunile acerbe dintre grupurile politice ale Parlamentului European. Victima aproape sigura a acestui razboi se anunta bulgaroaica Rumiana Jeleva, propusa de populari pentru postul de comisar pentru ajutor umanitar, virulent atacata de grupul socialistilor pentru un presupus conflict de interese. Audierea Rumianei Jeleva a fost pentru socialisti un prilej pentru a ataca inclusiv guvernul condus de Boiko Borisov, care a propus-o pentru aceasta functie, cel mai probabil rezultat fiind inlocuirea ei cu o alta nominalizare. Romanul Dacian Ciolos, propus pentru portofoliul agriculturii, a avut o prestatie buna in fata europarlamentarilor, fiind aproape sigur de obtinerea functiei.

  • REPUBLICA MOLDOVA

    Voronin ne-a pus. Fostul ministru de interne al Republicii Moldova Gheorghe Papuc a declarat in fata procurorilor ca toate ordinele primite de politie in timpul protestelor de la 7 aprilie au fost date de fostul presedinte Vladimir Voronin. "Atunci am luat o decizie corecta sa nu folosim armele de foc. Astfel am prevenit varsarea de sange in randul protestatarilor", a declarat el. Fostul ministru de interne a fost audiat timp de peste doua ore de Procuratura Generala, in contextul evenimentelor din

    7-8 aprilie 2009, fiind acuzat de neglijenta in serviciu soldata cu urmari grave.

    Gheorghe Papuc a subliniat ca, atat timp cat a fost ministru, nu a admis acte de tortura.

  • RUSIA

    Mai usurel cu paharul. Premierul rus Vladimir Putin a adoptat un proiect de combatere a alcoolismului, ce vizeaza diminuarea cu peste 50 la suta a consumului de alcool si anihilarea pietei bauturilor contrafacute. "In prima etapa (2010-2012), consumul de bauturi alcoolice pe cap de locuitor va fi redus cu 15 la suta. In cea de-a doua (2013-2020), piata neagra a bauturilor alcoolice va fi eradicata; consumul de produse pe baza de alcool va fi redus cu 55 la suta", estimeaza guvernul de la Moscova. Potrivit documentului, diminuarea consumului de alcool va fi realizata prin inasprirea pedepselor pentru incalcarea legislatiei privitoare la producerea si vanzarea de alcool, prin reducerea numarului de reclame la bauturi alcoolice si o noua politica de stabilire a pretului in functie de continutul de alcool etilic din produse.

  • HAITI

    Tragedie dupa cutremur. Intre 40.000 si 50.000 de persoane au decedat, dupa esti¬marile valabile la sfarsitul saptamanii trecute, si peste 300.000 au ramas fara locuinte in urma unui cutremur de magnitudinea 7 resimtit in Haiti. In pofida anunturilor initiale, ajutoarele internationale au intarziat sa apara, cele mai multe fonduri, 5 mil. $, fiind stranse intr-o singura zi de Crucea Rosie prin intermediul retelelor de socializare si al telefoanelor mobile.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
psd,
alegeri,
geoana,
nastase,
cutremur,
haiti,
voronin,
/actualitate/politic/joc-de-glezne-5375751
5375751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.