Curat neconstitutional, dar votati-ne!

Postat la 26 aprilie 2010 12 afişări

Legea electorala pe baza careia a fost ales Parlamentul in functie a fost invalidata printr-o decizie a Curtii Constitutionale care a constatat ca ea incalca dreptul independentilor de a fi alesi in cadrul alegerilor partiale.

Venita ca raspuns la solicitarea independentului Remus Cernea, a carui candidatura pentru colegiul 19 a fost respinsa pe baza legii electorale, decizia Curtii a pus doar aparent sub semnul intrebarii desfasurarea alegerilor de duminica, unde s-au infruntat cu sanse sensibil egale candidata PDL Teodora Trandafir si cea a PSD-PC, Liliana Minca. Cele doua au acceptat decizia Autoritatii Electorale Permanente care a sustinut ca decizia Curtii nu este retroactiva, deci se va aplica de la proximele alegeri partiale, si au refuzat sa se retraga din cursa, asa cum le ceruse Cernea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic
/actualitate/politic/curat-neconstitutional-dar-votati-ne-6064300
6064300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.