LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Bursa de la Bursa

Postat la 14 iunie 2010 52 afişări

Evenimentul saptamanii precedente pe piata de capital este de departe intrarea la tranzactionare la BVB a actiunilor Bursei de Valori, care a terminat prima zi cu un nivel de capitalizare de 45 de milioane de euro, de 23 de ori mai mare decat profitul pe anul trecut.

Faptul ca listarea Bursei este primul eveniment de acest fel de doi ani incoace, interval in care nici o companie noua n-a mai venit la cota bursei, ilustreaza lipsa de relevanta a BVB in raport cu necesitatile de finantare a economiei si consecintele drastice ale crizei pentru mica piata de capital autohtona: mai inainte, cele 9 firme care s-au listat in ultimii sase ani au strans din ofertele publice initiale 145 de milioane de euro in total, o suma care acum pare chiar onorabila prin raportare la lipsa oricarui eveniment in ultimii doi ani.

Optimist, presedintele BVB, Stere Farmache, crede ca bursa romaneasca are potentialul ca in urmatorii 15 ani sa ajunga "a doua Polonie" (capitalizarea bursei din Varsovia este de 170 de miliarde de euro, de aproape zece ori mai mare decat a celei din Bucuresti).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
bvb,
Stere Farmache,
/actualitate/politic/bursa-de-la-bursa-6408192
6408192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.