Piata de publicitate reia fuziunile: Scala JWT si Cohn&Jansen au intrat in acelasi grup

Autor: Ana Raduta Postat la 14 octombrie 2010 26 afişări

Cea mai recenta mutare de pe piaţa de publicitate din Romania a devenit oficiala: actionarii companiilor Scala JWT si Cohn&Jansen au hotarat fuziunea celor doua agentii. Noua agentie de comunicare se va numi Cohn&Jansen JWT.

"Asa cum se intampla de multe ori in viata, cea mai buna solutie e chiar sub ochii tai, trebuie doar sa stii sa o gasesti. Pe de o parte, Scala JWT are in portofoliu o serie de clienti internationali, iar JWT este una dintre cele mai puternice retele din lume, in timp ce Cohn&Jansen este o agentie locala solida, avand in portofoliu in special clienti locali", spune Petra Hoyos, unul dintre actionarii de la Cohn&Jansen JWT.

Decizia ambelor parti a fost explicata atat prin considerente strategice, de business, dar si tinand cont de aspecte privind istoricul recent sau afinitatile personale.

Actionariatul noii agentii va fi format din aceiasi oameni care detineau companiile initial: Petra Hoyos, Andrei Cohn, Cristina Jansen si Peter Jansen. De asemenea, noua echipa manageriala va fi formata din Alina Tudose (managing director), Andrei Cohn (creative director), Demetra Garbasevschi (head of business development) si Georgeta Petrescu (chief financial officer).

Noua companie are o cifra de afaceri de aproximativ 1,8 milioane de euro (suma provenind exclusiv din fee-urile de agentie) si circa 50 de angajati.

Compania are in portofoliu clienti precum: Avon, Bayer (OTC), Bunge (Floriol, Unisol), GarantiBank, Henkel (Perwoll online), Karamolegos Bakery, Kraft (Jacobs, Nova Brasilia), MegaImage, Nestle (KitKat), Nokia, Praktiker (online), Romania Libera, Valvis Holding.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
tanzactii,
fuziune,
Scala JWT,
Cohn&Jansen
/actualitate/piata-de-publicitate-reia-fuziunile-scala-jwt-si-cohn-jansen-au-intrat-in-acelasi-grup-7476956
7476956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.