Pe final de an, Guvernul plateste arierate de aproape 600 de milioane de lei

Postat la 16 decembrie 2010 21 afişări

Executivul a alocat aproximativ 1,22 miliarde de lei din fondul de rezerva bugetara pentru sase ministere, din care circa 593 de milioane de lei sunt destinate platii arieratelor in domeniul transporturilor.

"Este o masura cu impact asupra mediului privat. Guvernul isi respecta promisiunile fata de actorii privati si fata de FMI, CE si Banca Mondiala privind reducerea arieratelor in economie", a afirmat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Au fost alocate 550 de milioane de lei Ministerului Transporturilor pentru plata unor datorii mai vechi de 90 de zile, in unele cazuri chiar datorii de un an, operatorilor de transport rutier. Ioana Muntean a mentionat ca pentru constructorii care au lucrat pentru CNADNR se vor plati circa 160 de milioane de lei, pentru constructorii care au reabilitat linii de cale ferata se va plati suma de 241,8 milioane de lei, iar suma de 42,5 milioane de lei va fi platita pentru reparatii la metrou.

Tot pentru plata unor datorii acumulate, in cea mai mare parte catre operatorii privati, au fost alocate 68 de milioane de lei Ministerului Mediului. "Ministerul Mediului beneficiaza de 68 milioane de lei suplimentar - 66 de milioane pentru programe multianuale pe reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si 2 milioane pentru lucrari de investitii la Romsilva. Vrem sa ne achitam toate datoriile pe care le avem fata de constructor", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului primeste 71 de milioane de lei, din care 47 milioane de lei pentru achitarea primei de la stat acordate tinerilor care economisesc pentru construirea si reabilitarea locuintelor. A fost suplimentat si programul ANL cu 24 de milioane de lei.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor se va suplimenta cu 187 milioane de lei pentru plata unor obligatii ale ministerului. Vor fi onorate, de asemenea, obligatii de plata din 2010 ale Ministerului Apararii Nationale in valoare de 16,2 milioane de lei.

Ministerul Finantelor a primit suplimentar 200 de milioane de lei, suma care va fi distribuita Ministerului Transporturilor si Ministerului Mediului pentru finantarea unor proiecte incluse in Programele PHARE si ISPA.

Guvernul a aprobat si suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 86 de milioane de lei, bani care vor fi destinati sustinerii primariilor pentru plata arieratelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pe-final-de-an-guvernul-plateste-arierate-de-aproape-600-de-milioane-de-lei-7821454
7821454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.