Pas spre eliminarea secretului bancar: Statele G-20 vor noi reguli globale în domeniul taxelor

Postat la 24 februarie 2014 55 afişări

Statele G-20 au convenit să implementeze până la finalul anului 2015 un standard global de schimb automat de informaţii între autorităţile fiscale, pentru a combate evaziunea fiscală, a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Pas spre eliminarea secretului bancar: Statele G-20 vor noi reguli globale în domeniul taxelor

 Acordul, încheiat duminică la Sydney, reprezintă un pas spre eliminarea secretului bancar aşa cum este cunoscut în prezent, a declarat Pascal Saint-Amans, directorul centrului de politică fiscală şi administrare fiscală din cadrul OCDE, potrivit Bloomberg.

Miniştrii Finanţelor şi şefii băncilor centrale din statele G-20, cele mai mari economii dezvoltate şi emergente ale lumii, s-au întâlnit în acest weekend la Sydney.

Deciziile privind tehnologiile necesare şi regulamentul detaliat al noului sistem de cooperare între autorităţile fiscale vor fi luate la summit-ul G-20 din septembrie, a precizat reprezentantul OCDE.

Noul standard va presupune schimbul automat al informaţiilor colectate de către autorităţile fiscale de la instituţiile financiare din fiecare ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pas-spre-eliminarea-secretului-bancar-statele-g-20-vor-noi-reguli-globale-in-domeniul-taxelor-12137640
12137640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.