PAC: Zece tendinţe în IT pentru 2013

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2013 73 afişări

Cloud computingul pare să fie una dintre tendinţele principale care vor defini industria IT anul acesta, conform companiei de consultanţă şi analiză de piaţă Pierre Audoin Consultants (PAC)

5. Business Intelligence/ Business Analytics

Business intelligence şi business analytics vor rămâne subiecte centrale în programul companiilor în 2013. Soluţiile care oferă o operare mai uşoară şi mai flexibilă - şi prin intermediul dispozitivelor mobile - şi, în acelaşi timp, suştin liniile de afaceri, sunt foarte căutate. În consecinţă, creşte şi nevoia de administrare eficientă a datelor.

6. Big Data

Big data nu mai este o tendinţă abstracta pentru firme, ci a devenit realitate. Acestea încearcă să descopere nu doar modalităţi noi de manipulare a fluxului de informaţii, ci şi să abordeze soluţiile în aşa fel încât să folosească la maxim oportunităţile de afaceri pe care le reprezintă big data. Această atitudine va stimula investiţiile iniţiale în zonele de administrare a datelor şi analiză de date, precum şi investiţiile în serviciile corespunzătoare de consultanţă şi integrare de sisteme.

7. Securitate IT

Securitatea IT deschide lista programelor firmelor pentru 2013 - mai ales pentru conducere. Digitalizarea proceselor de afaceri şi utilizarea conexă a internetului şi a dispozitivelor mobile sunt cei mai relevanţi factori care determină investiţiile în servicii şi soluţii de securitate.

8. Social Business/ Social Collaboration

"Social" nu mai este un subiect care îl priveşte doar pe consumator, ci devine tot mai mult parte integrantă din rutina zilnică de afaceri a companiilor. Aproape toţi furnizorii de tehnologie şi software propun oferte legate de colaborare socială, comunicare, centre de contact sau CRM. Totuşi, nu este de ajuns doar să implementezi instrumentele tehnice. Firmele care folosesc servicii de IT trebuie să dezvolte strategii holistice care să susţină în mod adecvat specialiştii în activităţile lor zilnice, precum şi procesele de afaceri. Acest lucru reprezintă un potenţial important pentru integratorii de sisteme şi consultanţă în IT.

9. Serviciile de gestionare a aplicaţiilor

Serviciile de gestionare a aplicaţiilor sau administrarea ciclului de viaţă al aplicaţiilor va rămâne unul dintre ele mai importante subiecte pentru companii în 2013. Situaţia precară a economiei europene va atrage după sine reducerea preţurilor şi flexibilizarea costurilor initiale.

10. Standardizarea/ Industrializarea aplicaţiilor şi a infrastructurilor

Nevoia companiilor de standardizare continuă a aplicaţiilor şi mai ales a infrastructurilor predomină în continuare. Multe firme mari operează peste 500 de aplicaţii partial redundante şi zeci de centre de date - fără o transparenţă suficientă în ceea ce priveşte costurile şi capacitatea.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tendinţe,
IT,
2013
/actualitate/pac-zece-tendinte-in-it-pentru-2013-10522282
10522282
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.