Oraşe care dau bani noilor rezidenţi. Sumele ajung până la 7.000 de dolari

Postat la 16 octombrie 2016 747 afişări

Oraşe care dau bani noilor rezidenţi. Sumele ajung până la 7.000 de dolari

Poate părea ciudat dar autorităţile localităţilor care se confruntă cu scăderi demografice au decis să plătească cetăţenii care decid să se mute la ei în oraş chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, scriu jurnaliştii de la Smart Asset.

În Detroit, Michigan, situaţia economică a devenit critică în ultima decadă. Cartiere întregi abandonate sunt în tot oraşul, dar în timp ce pentru unii priveliştea fostei metropole este acum dezolantă, pentru alţii poate fi o oportunitate. Challenge Detroit este un program iniţiat de autorităţile oraşului prin care se încearcă atragerea în localitate a persoanelor fără un loc de muncă şi a antreprenorilor. Potrivit programului, aplicanţii aleşi pentru a se muta şi lucra în oraş vor primi sume consistente. Autorităţile speră ca astfel să cultive talentul noilor veniţi, care vor rămâne să dezvolte economia şi să aducă oraşul înapoi la viaţă.

În statul Alaska nu doar unele oraşe oferă bani celor care devin rezidenţi ci programul se derulează la nivelul întregului stat. Alaska oferă sume de bani celor care devin rezidenţi încă din 1980. Practic, sumele sunt oferite pentru ca oamenii să se mute definitiv în Alaska iar redevenţele din activitatea minieră ajung în buzunarele locuitorilor, un motiv care i-ar face pe mulţi să îndure mai cu tragere de inimă frigul de afară. Suma nu este una constantă, dar anul trecut peste 637 de mii de rezidenţi au primit în jur de 2.000 de dolari pe persoană. Statul simte că astfel investeşte în propria populaţie. Pentru a putea primi dividende, trebuie să locuieşti de un an în Alaska, să nu ai dosar penal şi să petreci cel puţin 190 de zile dintr-un an în Alaska.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
alaska,
mutare,
autoritati,
primire,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.