Oprea: Sperăm ca printr-un efort, cu banii pe care îi avem, să putem cumpăra avioane F-16. Cum comentaţi?

Postat la 26 noiembrie 2011 11 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi-a exprimat speranţa că România va reuşi să achiziţioneze, printr-un efort financiar, cu banii existenţi, "încet, dar sigur", avioane americane de tip F-16, folosite şi de alte state NATO din zonă.

Gabriel Oprea a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la finalul unei reuniuni a UNPR, că "este bine" că bugetul alocat Ministerului Apărării în 2012 prin proiectul de buget a crescut puţin faţă de acest an. " Sperăm că vom putea, printr-un efort, cu banii pe care îi avem, încet, dar sigur, să putem să cumpărăm acele avioane pe care întreaga zonă NATO le are, F-16. Am avut în ultima perioadă un buget de avarie, am cerut 2,38 la sută din PIB, pe care România şi l-a asumat la intrarea în NATO, dar vedeţi care sunt posibilităţile României acum. E bine că a crescut puţin şi sunt convins că în momentul în care vom avea posibilitate economică vom primi bugetul de 2,38 la sută. Cu acest buget de avarie de până acum ne-am îndeplinit misiunile din ţară şi în teatrele de operaţii din străinătate. Avem nevoie de bani, de acel 2,38 la sută din PIB pentru Apărare, pentru a avea tehnică de luptă modernă", a spus Oprea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avioane f16,
cumparare,
securitate,
gabriel oprea
/actualitate/oprea-speram-ca-printr-un-efort-cu-banii-pe-care-ii-avem-sa-putem-cumpara-avioane-f-16-cum-comentati-9009342
9009342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.