Operatorul aerian Air France îşi reorganizează activitatea prin lansarea noii companii regionale HOP!

Autor: Razvan Muresan, Ioana Matei Postat la 30 ianuarie 2013 35 afişări

Compania aeriană Air France a decis regruparea celor trei companii regionale Brit Air, Regional şi Airlinair, într-o nouă companie, HOP!, cu scopul de a reduce pierderile pe zborurile pe distanţă mică şi medie şi de a oferi tarife competitive, adaptate cerinţelor actuale ale pieţei.

Începând cu 31 martie 2013, HOP! va opera 530 de zboruri zilnice către 136 de destinaţii din Franţa şi Europa, cu tarife începând de la 55 euro per segment. HOP! va deţine o flotă modernă de 98 de aeronave de 48 până la o sută de locuri.

Zborurile operate de către HOP! se adaptează noii strategii a grupului Air France. În cadrul planului Transform 2015, grupul a restructurat operaţiunile sale pe rute medii şi scurte, ce înregistrau pierderi, în trei zone complementare de activitate: Air France, HOP! şi Transavia France. Activitatea Air France pe curse medii şi scurte include zboruri operate din Paris Charles de Gaulle, pe rute cu un procentaj mare de călători business către destinaţii din Franţa şi Europa, precum şi zboruri din bazele regionale Marsilia, Toulouse şi Nisa. Începând cu vara 2013, HOP! va opera zboruri în reţeaua internă din Franţa, din Paris Orly, precum şi de pe terminalul din Paris Charles de Gaulle, în colaborare cu Air France. Pe segmentul turistic, ce este în creştere, Transavia France va opera zboruri către destinaţii europene de la Paris Orly, precum şi bazele regionale din Franţa.

Compania Air France a lansat, începând cu primăvara anului trecut, bazele operaţionale din Marsilia, Toulouse şi Nisa, de unde deserveşte 23 de rute internaţionale, în încercarea de a stăvili ofensiva competitorilor low-cost, extrem de agresivi în oraşele din sudul Hexagonului. Compania va reduce totodată investiţiile de la şase miliarde de euro în intervalul 2009-2010 la numai cinci miliarde în următorii trei ani. Sunt aşteptate negocieri ale contractelor colective de muncă, discuţii cu sindicatele şi angajaţii, cu prioritate pentru cei care operează în aria zborurilor de scurt şi mediu-curier, cargo şi mentenanţă. Zborurile pe distanţe scurte şi medii sunt cele care au generat numai în 2011 pierderi cumulate de 700 de milioane de euro, potrivit raportului anual al companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
air france,
hop!,
reorganizare,
companie,
aviatie,
pierderi
/actualitate/operatorul-aerian-air-france-isi-reorganizeaza-activitatea-prin-lansarea-noii-companii-regionale-hop-10529847
10529847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.