LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

O populaţie NECUNOSCUTĂ de pe Pământ, descoperită recent, îi ULUIEŞTE pe oamenii de ştiinţă

Postat la 21 ianuarie 2022 3627 afişări

O populaţie NECUNOSCUTĂ de pe Pământ, descoperită recent, îi ULUIEŞTE pe oamenii de ştiinţă

O echipă internaţională de cercetători a descoperit că oamenii indigeni Tsimane din pădurea amazoniană din Bolivia suferă mai puţin de atrofia creierul faţă de oamenii din Americi şi Europa.

Reducerea volumului creierului odată cu înaintarea în vârstă este cu 70% mai lentă decât în cazul populaţiilor din Occident. Pierderea accelerată a volumului creierului poate fi un semn al demenţei.

Deşi oamenii din naţiunile industrializate au acces la servicii medicale de ultimă generaţie, aceştia sunt mult mai sedentari şi consumă diete mult mai bogate în grăsimi saturate. În schimb, oamenii Tsimane nu au aproape deloc acces la îngrijiri medicale, însă sunt extrem de activi şi consumă o dietă bogată în fibre care include legume, peşte şi carne macră.

„Oamenii Tsimane ne-au oferit un experiment natural uimitor în privinţa efectelor posibil dăunătoare ale vieţii moderne asupra sănătăţii noastre. Aceste descoperiri sugerează că atrofia creierului ar putea fi încetinită considerabil prin aceeaşi factori ai stilului de viaţă asociat cu un risc foarte scăzut de boli cardiace”, a explicat Andrei Irimia, unul dintre autorii studiului şi cercetător la University of Southern California, Los Angeles.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
descoperire,
pamant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.